Kulinaria

Rześko-słodki koktajl z żurawiną i mango

20 stycznia 2016

Zostało mi jeszcze trochę soku z żurawiny, który trzeba zużyć w ciągu dwóch tygodni od otwarcia, dlatego postanowiłam wyczarować z niego jeszcze jeden pysznowy (pyszno-zdrowy) koktajl. Żurawina daje kwaskowatość, mięta odświeżenie, mango egzotyczną nutę, banan pięknie nadaje konsystencji, a syrop klonowy równoważy smak. Ten koktajl świetnie będzie nadawał koniecznie się upalnym latem latem jako pełnoprawny posiłek, zimą można potraktować go jako zdrową przekąskę. Jest orzeźwiający i kremowy, spróbujcie. Koktajl z żurawiną i mango

Domologia Stosowana - Słodko-rześki koktajl z żurawiną i miętą1

Koktajl z żurawiną i mango

  • 200 ml soku z żurawiny 100%
  • 1 dojrzałe mango
  • 2 banany
  • listki z 2 gałązek mięty
  • 3 łyżki syropu klonowego

Wszystkie składniki zmiksować na najwyższych obrotach w kielichu blendera. Z podanej proporcji wychodzi około 600 ml. Koktajl z żurawiną i mango

Smacznego!

Jestem przekonana, że te wpisy też Ci się spodobają!