Kulinaria

Lemoniada z kwiatów czarnego bzu

25 lipca 2016

Teraz przyznawać mi się jak na spowiedzi, kto zrobił syrop z czarnego bzu, kiedy trąbiłam na facebooku, że już kwitnie? Kto nie zrobił ten trąba i niech żałuje i w następnym roku czym prędzej na bosaka, w nowiu i posrebrzanym sierpem gna na zbiory. Inaczej ta genialna lemoniada, której nie kupicie w żadnym sklepie przeleci Wam obok nosa, a szkoda trochę. Bo pyszna jest i zdrowa do tego

Lemoniada z kwiatów czarnego bzu

  • 50 ml syropu z kwiatów czarnego (dzikiego) bzu
  • 1 cm świeżego imbiru
  • sok z połowy cytryny
  • woda gazowana
  • lód

Domologia Stosowana - lemoniada z kwiatów czarnego bzu 1

Imbir obierz i wyciśnij w wyciskarce do czosnku, wrzuć do dużej szklanki. Wlej syrop, sok z cytryny, dorzuć sporo lodu i zalej wodą gazowaną. I bądź zdrów, bo ta lemoniada daje zdrowotnego kopa jak mało co.

Jestem przekonana, że te wpisy też Ci się spodobają!